Csökkenőben a háromszéki állástalanok száma.
Szeptember végén a háromszéki munkaképes lakosság 4,24 százalékának nem volt állása, ez 0,15 százalékos csökkenést jelent az augusztus végi adatokhoz képest. A megyei munkaerő-elhelyező ügynökség nyilvántartásában 3740 állástalan személy szerepel, ebből 895-en részesülnek támogatásban. A többiek a garantált minimális jövedelem haszonélvezői. Kelemen Tibor, a munkaügy igazgatója kiemelte: a szociális rendszer jelenlegi formájában, nem ösztönzi a munkavállalást, a munkához való pozitív hozzáállást. Szeptemberben a munkanélküliek sorából 293 személy került alkalmazásba, de 191 meghirdetett állás betöltetlenül maradt, mondta.
 
A megyei tanács után Sepsiszentgyörgy képviselőtestülete is tegnapi rendkívüli ülésén elfogadta a sportprogramok finanszírozási feltételeire, követelményeire és módszertanára vonatkozó szabályzatot, a sporttörvény előírásai alapján.
Ez azt jelenti, hogy a város is kiírhatja az élsport támogatására szánt pályázatot. A határozat előterjesztésekor Antal Árpád polgármester elmondta, hogy a sporttörvény bizonyos előírásai gátolták a sporttevékenység támogatását, oly mértékben, hogy akár a 2017-2018-as idény finanszírozásának befagyasztását is eredményezhette volna. Ezeket a jogi akadályokat hárította el egy sürgősségi kormányrendelet, amely előírja a sporttevékenységi szerződés lehetőségének a megkötését, és ugyanakkor arra is lehetőséget biztosít, hogy sportidényre és ne költségvetési évre kössék meg ezt.
Sepsiszentgyörgy önkormányzata tervbe vette a városban található közel 1600 lépcsőház címtáblájának, illetve feliratának kicserélését újakra.
A hosszabb kifutású program az idén indul, és fokozatosan egységes feliratok kerülnek az összes tömbházra. „Az évek során eszközölt apróbb átalakítások, amelyek hol szervezetten, hol improvizatív módon történtek, azt eredményezték, hogy mára egyrészt egymástól eltérő feliratok vannak, másrészt sok közülük rossz állapotban van, régi, elavult”, szögezik le. Ennek a helyzetnek a javítására kezdeményez Sepsiszentgyörgy önkormányzata egy hosszabb kifutású feliratcsere-programot, melynek célja, hogy a városban található közel 1600 lépcsőház feliratot egységesítse, kicserélje újakra. A folyamat ebben az évben indul, és fokozatosan a város összes tömbházára sor kerül. (Kép: 3szek.ro)
még kérek

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 270  

Fotóalbum