SIC Feszt 2017 - ajánló

2017-07-31

Idén is tartalmas, szórakoztató és hasznos programokkal várja a kicsiket és nagyokat a SIC Feszt - Székelyföldi Szabadegyetem keretén belül megszervezett Családi Nap augusztus 12-én, szombaton, 10-18 óra között Csomakőrösön.
 
Közel 50 kézműves, ügyességi, készség- és képességfejlesztő foglalkozás várja a háromszéki családokat: hangyasuli, agyagozás, nemezelés, bútorfestés, szövés, mézes pogácsa díszítés, origami, családi fotózás, tematikus előadások szülőknek, ügyességi játékok, látványpékség, Legendárium, fakanálbáb készítés, valamint légvár is lesz. A szülőknek külön előadásokkal készülnek a szervezők család és egészséges életmód témakörben.
 
A hiánypótló rendezvény kapcsán Grüman Éva, a Családi Nap főszervezője elmondta, „a fejlesztő tevékenységeket tartalmazó esemény célja a család, mint kötelék promoválása és fontosságának bemutatása a fiatalok körében, valamint minőségi idő eltöltése családias légkörben a szülők és gyerekek számára szánt színes, változatos, kreatív tanulással és szórakozással egybekötött programokkal. A rendezvény középpontjában a 2-12 év közötti gyerekek állnak, akik szabadtéri hagyományos játékokban próbálhatják ki magukat.” A Családi Nap tevékenységein a kicsik üveggolyókat gyűjtenek, tarisznyát varrnak, és a végén mesét kapnak ajándékba. Idén is lesz értékes meglepetéseket tartalmazó, karszalag alapján kihúzott tombola, főnyereményként egy meglepetés családi hétvégével.
 
A 10 órai megnyitót követően 11 órakor a HalVirág Bábszínház Vert visz veretlent - avagy a Róka és a Farkas barátsága című előadást tekinthetik meg az érdeklődők, 12 órakor Kondor Ágota, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének alelnöke, mentálhigiénés szakember tart előadást a szülőknek Mitől nő a nő? címmel, 13 órakor Zöldi Lara koncertje után 13.30-kor Máthé Kriszta, doTERRA szaktanácsadó tart előadást az illóolajok a családban témában, 14 órakor a HalVirág bábszínház: a Gyilkos-tó legendáját mutatja be, 15 órakor a Kelekótya együttes koncertezik, 16 órakor Dr. Bodó Erika, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház gyermekgyógyász szakorvosa válaszol az esetleges kérdésekre, 17 órakor tombolahúzásra kerül sor, az eseményt pedig 17.30-kor a Folker Együttes gyerektáncházzal zárja.
A Családi Napra szóló jegy a 12 év alatti gyerekeknek ingyenes, a családi jegy egy felnőtt és egy gyerek részére 15 lej, két felnőtt és két gyerek számára pedig 30 lej. A jegyek megvásárolhatók a négy városi RMDSZ irodába, valamint a www.sicfeszt.ro honlapon.
 
Vállalkozók társadalmi szerepvállalása
A Családi Nap szervezésében a Háromszéki Ifjúsági Tanács mellett a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola is szerepet vállalt. Az intézmény igazgatója, Gáj Nándor szerint az általuk folytatott kulturális oktatás az egész családnak szól, éppen ezért az oktatási intézményük két hagyományőrző tevékenységgel: a népi díszítő művészet szakosztály nemezeléssel és bútorfestéssel, a néptánc, népzene szakosztály munkatársaiból álló Folker együttes táncházával színesítik a programot. Az igazgató felhívást intézett a háromszéki vállalkozók irányába, arra kérve őket, éljenek a lehetőséggel és szerezzenek örömet alkalmazottaiknak, ajándékozzák meg őket egy-egy Családi Nap belépővel, ezzel is jelezve, hogy megbecsülik őket és értékes a munkájuk.
 
Reklám és marketing kampány a diákolimpián
 
Már csak pár szabad hely maradt a campingtáborban és a kiadó házikókban, hívta fel a figyelmet Kocsis János, a fesztivál főszervezője. Továbbra is várják a jelentkezőket a diákolimpiára, amely idén szimulációs reklám és marketing kampányra épül. A tíz fős csapatok olyan vállalkozásokat indítanak, amelyek Székelyföld brandjét dolgozzák ki és építik fel, a versenyzők munkájának rangsorolása pedig az előadók és meghívottak, valamint résztvevők szavazatai alapján dől el.
 
Kovászna brandjét is keresik a SIC Feszten
 
A SIC Feszt- Székelyföldi Szabadegyetemnek évek óta Orbaiszék ad otthont. Gyerő József polgármester szerint örömmel támogatják a rendezvényt, amely lehetőséget ad a tanulásra, a találkozásra és a közösségi szellem megerősítésére, valamint hívogató lehet a városba látogató turisták számára is, népszerűsítve ezáltal Orbaiszék értékeit, adottságait.
Kovászna önkormányzata felhívást hirdetett meg az elmúlt félévben a fürdőváros brandjének és logójának elkészítésére. Az ezer gyógyforrások üdülője és a szív üdülője jelmondatok már védettek, de várják azon kreatív ötleteket, amelyek megszólítják a turistákat és amely magába foglalja Kovászna érdekességeit. Az elöljáró kérésére a SIC Feszt szervezői a diákolimpia kapcsán foglalkoznak a témával. 

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 693