II. Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál – Nem csak gyerekeknek: mesefesztivál különös tekintettel a felnőttekre!!!

2017-09-13


Háromszéken, Sepsiszentgyörgyön a Magyar Népmese Napja kapcsán második alkalommal szervezi meg a Tipe Tupa Egyesület a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivált, Zalka Csenge Virág, Élő Fruzsina valamint székelyföldi meseterapeuták: Szabó Enikő, Szabó Melinda, Bodó Czerék Erika, Csavar -Mátis Katalin, valamint Benkő Éva és moldvai csángó mesemondók részvételével.

Idén a Mesefesztivál átlépi Háromszék határait, Hargita és Maros megyében is fellépnek mesemondóink. Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó nagytermi előadásokkal érkezik majd Csíkszereda, Marosvásárhely és Sepsiszentgyörgy főtereire, illetve színházaiba.
A jelenleg szerveződő nagyívű mesei rendezvény keretei között Sepsiszentgyörgyön hét közben alkotó-fejlesztő mesés foglalkozások illetve élőszavas mesemondás zajlik majd csoportoknak, osztályoknak, óvódákban, iskolákban, de még rendhagyó múzeumi látogatások alatt is gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Mesés lesz a gyerektáncház évadnyitó rendezvénye és a hajnalig tartó Meseláng is.
Ugyanakkor a felnőtteknek pajzán mesék is jutnak,. A hátrányos helyzetű felnőttek és gyerekek kiscsoportos, zártkörű mesefoglalkozásokon vehetnek részt, a családok számára Zalka Csenge Virág, nemzetközi mesemondó és autentikus moldvai mesemondók mesélnek nagytermi előadáson Sepsiszentgyörgyön. Csíkszeredában és Marosvásárhelyen is.
A 2017-re meghirdetett rajzpályázat győzteseinek közös kiállítása és a meseíró pályázat díjkiosztó ünnepsége is a Népmese Napja köré szerveződik.
 
A „mesék a gyermekeknek vannak” tévhit eloszlatása és a mesék gyakorlati felhasználása fontos számunkra. Célunk a mese sokrétű alkalmazásának bemutatása (pszichiátrián, börtönben, addiktológián, veszteség feldolgozásában, oktatásban stb.) és ezen túl a közösségépítő mesélések hajnalig... A hangsúly ezen a rendezvényünkön is az élőszavas mesélésen, a belső képek gyártásán, bizonyos helyzetek átkeretezésén, a mesehallgatási transzon és a mesék gyógyító erején van!

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 655