Hetedik alkalommal várja Sepsiszentgyörgy önkormányzata a város lakóit közös gyertyagyújtásra advent első vasárnapján.

2017-11-22

Hetedik alkalommal várja Sepsiszentgyörgy önkormányzata a város lakóit közös gyertyagyújtásra advent első vasárnapján, hogy együtt ünnepeljenek. Ez alkalommal felgyúlnak a városban az ünnepi fények is, ez is jelezve, hogy megkezdődött a karácsonyi várakozás időszaka.
December 3-án, advent első vasárnapján 19,30-tól kezdődik az ünnepség. Elsőként a Székely Mikó Kollégium IX-XII. osztályos kórusa énekel, vezényel Dombora Anna. Dávid György plébános megáldja a város adventi koszorúját, ezt követően Antal Árpád-András polgármester meggyújtja az első gyertyát, majd a lángot továbbadja az ünnepségen részt vevő lakóknak. A Székely Mikó Kollégium IX-XII. osztályos kórusának újabb fellépését követően Péntek Zsuzsa és zenekarának kobozkoncertje zárja a hatvan perces műsort. A szervezők idén is forró teával és mézeskaláccsal várják mindazokat, akik részt szeretnének venni Sepsiszentgyörgy közös adventi ünnepén, ugyanakkor gyertyákat is szétosztanak az ünneplők között.
 
Ma már az is hagyománnyá vált, hogy advent első vasárnapján kapcsolják fel a város karácsonyi díszkivilágítását. Akárcsak az előző években, idén is a már megszokott visszafogott és elegáns ünnepi díszeket használják, újabb helyszíneket is kidíszítve.
Az adventi gyertyagyújtásra minden évben többezren látogatnak ki, Sepsiszentgyörgy egyik fontos közösségi ünnepe lett.

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 758