December közepére elkészül a Sepsi Aréna mellett a sátorral borított mobil műjégpálya.

2017-11-28

December közepére elkészül a Sepsi Aréna mellett a sátorral borított mobil műjégpálya, amely a tervek szerint áprilisig üzemel, így a háromszéki jégkorong utánpótlás-nevelés zavartalanul működhet, a sepsiszentgyörgyi hoki pedig újra visszakerül a székelyföldi jégkorong térképére sporttörténelméhez méltóan. A Magyar Jégkorong Szövetség szakmai és erkölcsi vonatkozásban is támogatja a Székelyföldi Jégkorong Akadémia működését.
 
Hétfőn Sepsiszentgyörgyre látogatott Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, Sipos Levente főtitkár, Kovács Zoltán szakmai alelnök, Egri Gergely sportigazgató és Gebei Péter, a Játékvezetői Testület elnöke, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elnöke, Tánczos Barna és Nagy Attila ügyvezető igazgató, akik a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub elnöke, Kernászt Huba és alelnöke, Miklós Ervin társaságában sajtótájékoztatón vettek részt.Such György szerint nem túlzás azt mondani, hogy a magyar jégkorong bölcsője Székelyföld, hiszen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia rövid fennállása alatt lenyűgöző eredményeket ért el az önfeláldozó embereknek köszönhetően. Such szerint a magyar és a székelyföldi hoki érdeke, hogy Székelyföldön minden nagyobb városban legyen infrastruktúra a megfelelő hokiélet kialakítására.

Kernászt Huba és Miklós Ervin elsődleges tervei között szerepel, hogy Sepsiszentgyörgyön újra visszaálljon a rend a jégkorongban. Számukra most kezdődik az érdemi munka, hiszen a gyerekeket nevelni kell, illetve megszerettetni velük a jégkorongot. A közép- és hosszú távú tervek közé tartozik, hogy belátható időn belül felnőtt hokicsapata legyen Sepsiszentgyörgynek a helyi nevelésű fiatalokra támaszkodva. A Királypingvinek Jégkorong Klub jelenleg négy korosztályban dolgozik mintegy 50 gyerekkel, akikkel az Erdélyi Jégkorong Ligában szerepelnek. Ezt a létszámot szeretnék a jégpálya beindulásakor megduplázni, illetve a közeljövőben a színvonalas magyar bajnokságba is neveznék csapatukat.

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 758