Szilveszter 2018, Sepsiszentgyörgy főterén

2017-12-27

Ma már hagyománynak számít, hogy Sepsiszentgyörgy főterén is szerveznek szilveszteri utcabált, éjfélkor és egy órakor tűzijátékkal ünnepelve az évvégét. A Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház által szervezett eseményen többezer ember köszönti együtt az újévet.
Ebben az évben a zenei bemelegítést Lohn Jennon, sepsiszentgyörgyi Dj biztosítja, 22.30-tól indítja a nyers brit basszusra és finom melodikusságra épített szettjeit. Az óév utolsó koncertjét Nicola adja, a román könnyűzenei énekesnő nem ismeretlen a szentgyörgyi közönség előtt. Az éjféli koccintás és tűzijátékot követően Homonyik Sándor és zenekara koncertezik, az ismert slágerek mellett újabb dalok is felcsendülnek. A magyar rockénekes egyébként az első sepsiszentgyörgyi szilveszteri utcabál meghívottja volt, 2010 decemberében. Éjszaka egy órakor újabb koccintás és tűzijáték zárja a 2018-as szilveszteri utcabált Sepsiszentgyörgyön.
 
A fellépőkről:
Lohn Jennon, sepsiszentgyörgyi DJ, aki négy éve fordult az elektronikus zenei szcéna felé, a nyers brit basszusra és a finom melodikusságra épített szettjeit a változatosság jellemzi, a 2-step garage, a house, vagy egyéb elektronikus zenei stílusba is szívesen elkalandozik.
Nicola román könnyűzene énekesnő, aki mindig elismeréssel beszél a háromszéki vendégszeretetről, 2011-ben tartott fergeteges koncertet a város szilveszteri utcabálján.  2003-ban ő képviselte Romániát az Euróvíziós Dalfesztiválon, abban az évben platinalemezes lett a Best of Nicola című válogatása. Legismertebb dalai: „Dincolo de noapte e zi", „Îți mulțumesc", „Milioane", „Lângă mine", „Honey", „Don't break my heart", „De mă vei chema".
 
Homonyik Sándor Székelyföldön is ismert és kedvelt magyar rockénekes, 1990 után az elsők között koncertezett Erdélyben. A beat-generáció fiatalabb nemzedékéből való. Első igazi slágere az Álmodj, királylány című dal volt, 1989-ben az év férfi énekesének választották. Egy zenés darabban dolgozott együtt Vikidál Gyulával, akivel duettet énekelt, ebből született az a nagylemez, amely az 1989-es év legnagyobb lemezsikere lett. Menyhárt Jánossal és Vikidál Gyulával hozták létre az MVH formációt, és még két albumot készítettek közösen, az utolsót 1995-ben. Közben a szólólemezei is sikeresnek bizonyultak, és olyan slágerek születtek, mint a Légy hű örökre, Mosolyod börtönében, Kóborló szív, Sose búcsúzz el, vagy a Sírj.

 

 

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 758