Szent György Napok 2018, Főszínpad program

2018-04-04

 
FŐSZÍNPAD PROGRAM
 
TRANSYLMANIA
Április 27., péntek, 17:30
 
Erdély szívében Székelyföldön alakult a TransylMania zenekar 15 évvel ezelőtt, Cseresznyés Szilamér 2002-ben hozta életre az együttest, hogy megmaradjon mindaz, amit gyermekként láttak, hallottak, tanultak szüleiktől, nagyszüleiktől, őseiktől. Kezdetben verseket zenésítettek meg, s az elődök dalait énekelték, majd saját dalok is születtek. A sok átalakuláson átesett Transylmania idén ismét a tőlük megszokott igényesen megkomponált zenét hozza a városnapok Főszínpadára.
 
 
GÁSPÁR LACI
2018. április 27., péntek, 19:30
A 2017-es és 2016-os X-Faktor zsűritagja és a Playback párbaj című műsor műsorvezetője. 2015-ben a Sztárban Sztár műsorában győzelmet aratott, ezzel ő érdemelte ki Az ország legsokoldalúbb előadója címet. 2004-ben az év legjobb férfi hangja díjat vehette át. A Megasztár első sorozatának sikerén vett lendülete több mint 10 éve töretlen. Szinte minden zenei díjat magáénak tudhat a Fonogramtól kezdve a többszörös Viva Cometen át. 2016-ban ő is bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál előválogatójába Love and Bass című dalával. Gáspár Laci 16 éves kora óta fejleszti zenei adottságait. Énekelt gospel kórusban, illetve az éneklés mellett basszusgitározott is egy jazz zenekarban. A tehetségkutatók hozták meg neki az igazi szakmai sikert. 2004-ben jelent meg első albuma Hagyd meg nekem a dalt címmel, amely platinalemez lett, címadó dala pedig slágerlistás szerzemény. Mindezek mellett a Madách Színházban még musical-színészként is megcsillogtatta tudását.
 
 
COMPACT B
2018. április 27., péntek, 21:00
 
Nyolc év után újra Sepsiszentgyörgyön a Compact a După ani şi ani című turné első szabadtéri állomásán. Több változáson és zenészcserén esett át a legendás Compact zenekar az elmúlt évek során, végül a CompactB zenekar 2017 októberében alakult újra olyan zenészekkel, akik az elmúlt évek során részei voltak a zenekar történetének.
A Compact B zenekar első fellépésére Brassóban került sor a Tanács téren, 2018 szilveszterén több mint tízezer néző előtt. Ezután a tévéadók, rádiók és eseményszervező intézmények meghívásainak sora következett. Az idei Szent György Napok főszínpadán nyolc évvel a legutóbbi itteni fellépésük után újra felcsendülnek a legendás hazai zenekar jól ismert dalai.
A zenekar tagjai:
Costi Cămărășan – a zenekar alapító tagja, szólógitáros
Leluţ Vasilescu – 36 évi zenekari tagság, dobos
Coco Adrian Tinca – 10 évi zenekari tagság, basszusgitáros
Adrian Ordean – 8 évi zenekari tagság, szólógitáros, a Compact zenekar legismertebb dalainak (După ani şi ani, Trenul pierdut, Să te gândeşti la mine, Cine mă strigă în noapte, Toamna, stb.) szövegírója és zeneszerzője
Leo Iorga –10 évi zenekari tagság, énekes
Monel Puia – billentyűs
 
SZEMPÖL
Április 27., péntek, 23:00
 
A sepsiszentgyörgyi sZempöl Erdély zenei palettájának egy különleges színfoltját képviseli. Az elmúlt időszakban számos fesztiválon megfordultak, határon innen és túl. Zenéjüket a frissesség és a folyamatos megújulás jellemzi. Koncertjeik egyik fő eleme a teatralitás, a játékosság. Nincs két egyforma hangzás, szabadon mászkálnák a stílusok között, de összeköti őket a zene mögötti tartalom.  Zenei világuk elektronikai alapokra épülő "biZottság"-os őrületet kever - és tényleg releváns mindeZt felsorolni - jaZZel, balkánnal, breakbeattel, rockkal, technoval és egy-két sZempöllel. Egyedi műfaj meghatározásuk a balkan-teatro-disco. Mottójuk: "Semmit sem és mindent komolyan kell venni koncertjeiken. A Szent György Napokra ráadásul egy meglepetés koncerttel készülnek, melyben a zenekar egyedi alkalommal kiegészül egy rézfúvós szekcióval. Tehát a recept: a 7 sZempölöshöz adjunk hozzá még 9 fúvóst és fűszerezzük meg még egy kicsi látványtechnikával. 
 
 
MOSON BIG BAND 
Április 28., szombat, 18:00
 
A Moson Big Band 2005-ben alakult, azóta töretlenül a közönségét tartja a fókuszában minden egyes fellépésénél, megmozdulásánál. A zenekar azóta Mosonmagyaróvár és a térség büszkeségévé vált, öregbítve sikereivel annak hírnevét. A Moson Big Band számos hazai és külföldi sikeres fellépést tudhat a háta mögött. Az együttes közönségsikere annak köszönhető, hogy a hagyományos swingzene mellett világslágerek Big Bandre átírt változatai is megtalálhatóak repertoárjában, no meg persze az is, hogy szerethető, elismert emberekből, zenészekből állnak. A Moson Big Band Mosonmagyaróvár kultúrájának meghatározó eleme az elmúlt 12 éves kitartó munkájánakköszönhetően. A Moson Big Band néhány évvel ezelőtt már járt Sepsiszentgyörgyön a Szent György Napokon, ahol nagy sikerű koncertet adtak, idén visszatérnek a városünnepre.
 
 
IRINA RIMES
2018. április 28., szombat, 19:30
 
Irina Rimes dalszerző-előadó először lép fel Sepsiszentgyörgyön. Pályakezdése után röviddel a hazai slágerlistákat sorra hódította meg a Moldova köztársaságban született Irina Rimes, 2016-tal kezdődően a Visele című dallal viharos sikert ért el, a kislemez az év egyik legjátszottabb dalává vált és több mint 15 milliós nézettséget regisztrált a Youtube videóportálon. Ezzel egyidőben a Román Rádió Gáláján debütdíjat és zeneszerzői díjat nyert, mert ő egymaga írja a dalok zenéjét és szövegét is. A Visele kislemez után egy hármas lemezsorozat következett Trilogia Irinei címmel (egyfajta szerelmesdal-sorozat három részben), ezután együttműködések sora hozott újabb sikereket olyan partnerekkel, mint Guess Who, DJ Sava, Vunk, Killa Fonic. A 2016-os év méltó zárásaként Irina Rimes egy kétlemezes szerződést írt alá a franciaországi Universal Music lemezkiadónál. Dalszerzési munkája során olyan előadók számára komponált, mint Inna, Antonia, Andra, Vunk, Alina Eremia, Raluka. 2017 szeptemberében Irina Rimes megjelentette a Despre el című nagylemezét, amelyen 11 dal szerepel, mindeniknek külön videoklip készült, a dalokat és klipeket egy cselekményszál eseményei fűzik össze a szerző-előadó saját hangvételét tükrözve. Irina Rimes olyan slágerei, mint a Ce s-a întâmplat cu noi, Bolnavi amândoi, Visele, De ce tu, Iubirea noastră mută a Szent György Napok főszínpadán először szólalnak Háromszéken.
WELLHELLO
2018. április 28., szombat, 21:00
 
A Wellhello a hip-hop előadó Fluor és a producer-énekes-dalszerző Diaz közös formációja, amely az elmúlt évek során Magyarország egyik top zenekarává vált. A sikerek és nézettségek magukért beszélnek, mindenki ismeri óriási slágereiket: Rakpart, apuveddmeg, Sokszor volt már így, Emlékszem, Sopronban.  A zenekar történelmet írt a magyar popzenében, egymás után töltötték meg a klubokat, majd a legnagyobb fesztiválok nézőtereit. Hat teltházas Budapest Park koncertet tudhatnak a magukénak Kétszer nyerték meg a Fonogram díjat, és van két Comet Gömbjük, a két VIVA Chart show első helyük mellett. 2016 decemberében jött ki egész estés nagyjátékfilmjük a #Sohavégetnemérős, amely a Wellhello dalai által inspirált történetekből áll össze, és a zenekar tagjai is feltűnnek benne. 2017-ben már több dal is megjelent a 2018-ban debütáló Zsáner című lemezről, az Odaút című dal több mint négy hónapon át vezette a rádiós listákat. A páros sikerei töretlenek, a dalok kivétel nélkül slágerek, a koncertek pedig teltházasak: nem véletlenül.
 
 
ANIMA SOUND SYSTEM
2018. április 28, szombat, 23:00
 
Az Anima Sound System - 25 év dalai című turnéjának koncertállomása a Szent György Napok főszínpada. A számos szakmai elismeréssel (VIVA Comet-életműdíj, Arany Zsiráf- és Fonogram-díjakkal) kitüntetett, idén 25 év es Anima Sound System az elmúlt évtizedek legfontosabb magyarországi elektronikus tánczenei alakulata. Az Európa majd minden fővárosában koncertező formáció talán legnagyobb erőssége a táncoltatás, a forró hangulatú koncertek és a művészi bátorság - az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni a már bevált megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni. Az állandóan változó stílusú Anima élő produkciójának különlegességét elsősorban a játékosság, a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és triphop, hagyományos dalok és zenei kísérletek, erdélyi magyar népzene és rengeteg rádiós-, illetve milliós nézettségű klipsláger.  A negyedévszázados zenekar idén különleges koncertekkel készül a születésnapra, a budapesti A38-születésnap után egyből rég látott szeretett városukba, Sepsiszentgyörgyre utaznak, ahol nemcsak a lenyűgöző pályafutás leghíresebb dalai kapnak szerepet április 28-án este, de a zenekar régi barátja, Bocskor Bíborka a Magashegyi Underground énekesnője is elkíséri a zenekart, hogy közreműködjön több Anima-klasszikus előadásában.
 
 
LADY & THE TRAMPS
Április 29., vasárnap, 17:30
 
A zenekar 2016-ban alakult és azóta rengeteg pozitív élményt és számos eredményes zenélést, koncertet, bulit vagy magánrendezvényt tud maga mögött, a mai napig is szerencsésen és nagy sikerrel haladnak előre. A zenekar repertoárja gazdag, minden ami jó zene, régi és új slágerek nagyon sajátos hangzásban vannak meghangszerelve. Románul, magyarul, angolul,franciául, spanyolul, portugálul és nem csak, szólalnak meg a dalaik minden koncertjükön. A jó hangulat mindig garantált!
 
 
 
 
SZIKORA RÓBERT & R-GO
2018. április 29., vasárnap, 19:00
 
Szikora Róbert 1982-ben megalapította legendás zenekarát, az R-GO-t, amelynek sikere azóta is töretlen. 18 aranylemez, 9 platina, 1 gyémántlemez, ez összességében, több mint 5 millió eladott albumot jelent. A magyar poptörténelemben egyedülálló módon új stílust teremtett, amelynek neve: Csikidam. Szikora Róbert 14 éves kora óta van a zenei pályán, melynek idén az 50. évfordulóját ünnepli.
Főbb díjai, elismerései: A legfigyelemreméltóbb kelet-európai zenész díja, melyet Hollywoodban Little Richard adott át neki, Négyszeres életműdíj, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés.
 
 
ALPHAVILLE
2018. április., 29 vasárnap, 21:00
 
A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb zenekara, az Alphaville lesz az idei Szent György Napok sztárfellépője április 29-én 21 órától, a főszínpadon. A szintipop-rock együtteshez olyan slágerek köthetőek, mint például a Big in Japan és a Forever Young. Az Alphaville 1982 elején alakult, eredetileg Forever Young néven, 1984-ben az akkor már Alphaville nevet viselő együttes megjelentette első kislemezét, a Big in Japan című dalt, majd 1984 őszén megjelent az első album, a Forever Young. A Big in Japan lett az együttes legnagyobb sikere, listavezető lett Németországban, Görögországban, Svájcban, Svédországban, Venezuelában és az Egyesült Államokban. Két következő kislemezük, a Sounds Like a Melody és a Forever Young szintén top 5 sláger lett Európa több országában. Legutóbbi lemezük első kislemeze, az I Die for You Today 2010. október 8-án jelent meg először letöltésként, majd CD formátumban. A dal 8 hétig szerepelt a top 100-ban a német slágerlistán. Ezután tizenhárom év után először 2010. november 19-én jelent meg új stúdióalbum, a Catching Rays On Giant, amely a megjelenése hetében felkerült a 9. helyre a német slágerlistán. 
 

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 738