Carla’s Dreams koncert is lesz Sepsiszentgyörgyön

2018-04-05

A térség legjelentősebb zenei eseménye a multikulturalitás jegyében szerveződik így a februárban bejelentett Goran Bregovic világhírű előadó és zenekara mellett újabb rendezvényünk meghívottja – június 15-én – a Carla's Dreams és a szintén nemzetközi sikernek örvendő magyar 4ForDance együttes.
 
A Carla's Dreams napjaink legkedveltebb zenekara Romániában. A különleges projekt a Moldovai Köztársaságból indulva hódította meg a közönséget, számtalan dallal szerepelve a toplisták élén A Youtube videómegosztón megjelenő felvételeik óriási nézettségnek örvendenek, feliratkozóik száma meghaladja az egymilliót.
 
A Szent György Napok 2017. évi kiadásának egyik legkiemelkedőbb pillanata a banda basszusgitárosának bejelentése volt, miszerint ő magyar nemzetiségű, „… magyar vagyok, székely vagyok, és ez a város az enyém. Barátaim vannak itt, családtagjaim vannak itt” – hangzott a meglepő bejelentés az ország legmenőbb román zenekarának tagjától, aki csapatával visszatér Sepsiszentgyörgyre, az OCV15 (15 éves az Observatorul de Covasna) ünnepi rendezvény keretében.
 
A 4ForDance 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy az általuk nagy tiszteletben tartott magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá, s így egy önálló stílust hozzanak létre. A csapat népszerűsége azóta is töretlen, a Föld összes kontinensén járva, több mint 40 országban léptek már fel produkcióikkal, az UNESCO védnöksége alatti Dance World Cup montreali táncvilágkupán pedig világbajnoki címet szereztek.
 
Közel 1500 jegy kelt el a rendezvényre!
 
Az június 15-i OCV15 ünnepi esemény fő meghívottjának, Goran Bregovicnak, a beharangozását követően mostanra már közel 1500 „early bird” jegyet vásároltak a rendezvényre. A kedvezményes jegyek még április 15-ig megvásárolhatóak, kivételt képeznek azonban a „Diamond Ring” belépők, melyekből a nagy érdeklődésnek köszönhetően már csak a kedvezményes elővétel lejártával lehet vásárolni újra. Április 15-étől a jegyárak a következők lesznek: C kategória (álló jegy) – 80 lej, B kategória (ülőhelyes jegy) – 115 lej, valamint az A kategória („Diamond Ring”, állóhelyes VIP jegy közvetlenül a színpad előtt) – 200 lej.
 
Jegyeket online az entertix.ro és a myticket.ro oldalon, valamint személyesen Sepsiszentgyörgyön az Observatorul de Covasna szerkesztőségénél és a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet vásárolni.
 
A szervezők szeretnék bevonni a helyi zenekarokat is, ezért egy alkotói felhívást hirdetnek
 
Zenészek, előadóművészek, művészetekben jártas fiatalok jelentkezését várják Goran Bregovic-dalokhoz köthető helyi feldolgozásokkal. Amit ajánlanak cserébe:belépőket az OCV15 eseményre; fellépési lehetőséget az élőben is legjobbnak bizonyuló előadó és csapata számára – egy 2000 lejes pénzjutalom kíséretében –,valamint egyéb extrákat, fogyasztást és a rendezvénypartnerek felajánlott díjait.
 
Bármilyen Goran Bregovic által szerzett dal feldolgozásával lehet jelentkezni. A teljes felhívást, valamint részletes tájékoztatást a rendezvény oldalán keresztül lehet kérni, egy jelentkezési űrlap kitöltésével.
 
Meyer, W. Wegner és Autoliv – az első hivatalos partnerek!
 
Az esemény meghirdetésének nagyon jó visszhangja volta régióban, ezért nem véletlenszerű, hogy a partnerként elsők között az OCV15 rendezvényhez csatlakozó vállalkozók a helyi cégeket képviselik. Így a Kézdivásárhelyen előállított W. Wegner és Meyer márkák (Zarah Moden disztribúció) elsőként, míg őket követően az Autoliv vált a június 15-i rendezvény támogatójává.
 
A rendezvény a helyi hatóságokkal való együttműködésben valósul meg, intézményi támogató Kovászna Megye Tanácsa a Visit Covasna programon keresztül, valamint Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala szintén stratégiai partnere az eseménynek.
 
BMW – az OCV15 hivatalos autója
 
Az Auto Bavaria támogatásának köszönhetően a rendezvény fellépőit és különleges meghívottjait a német gyártó, a BMW limuzinjaival utaztatják. A rendezvény napján így a résztvevők megtekinthetik Sepsiszentgyörgyön a cég legújabb modelljeit.
 
Fő médiapartnereink a Covasnamedia.ro, a Sepsi Rádió, valamint a Radio Brașov, további kereskedelmi, valamint médiapartnerségek még egyeztetés alatt vannak.
 
„A partnereink támogatása kimondottan fontos számunkra. Nélkülük az esemény nem valósulhatna meg. Köszönöm mindazoknak, akik megerősítették együttműködési szándékukat, de azoknak is, akik jelezték nyitottságukat a partnerségi egyeztetésre. Örvendünk és hálásak vagyunk az említett vállalkozásoknak a projektünkbe fektetett bizalmukért” – nyilatkozta Santa Daniel, a rendezvény szervezője.
 

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 738