Modellezésre kerül sor az esetleges forgalmi változásokkal kapcsolatban

2018-05-11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata december végéig adja le azt a Regionális Operatív Program keretében meghirdetett pályázatot, amelynek célja csökkenteni a gépjármű okozta széndioxid kibocsátásának mértékét, növelve a tömegközlekedés és az alternatív közlekedési módozatok használatát. 
A pályázat feltétele, hogy a városnak rendelkeznie kell egy fenntartható mobilitási tervvel, ez a tavalyi év folyamán már elkészült. A szakcég méréseire alapozó elképzeléseket közvitára is bocsátotta az önkormányzat. A mobilitási terv részeként korábban már születtek a város utcáinak forgalmára vonatkozó tanulmányok.
A központhoz közel eső utcák egyirányúsítását követően a lakosság egy része fenntartásokat fogalmazott meg a forgalomváltozásokkal kapcsolatosan. A lakók által szorgalmazott változtatásokra vonatkozóan az önkormányzat már tavaly megrendelte a forgalmi tanulmány elkészítését a bukaresti szakcégtől, aki március folyamán elvégezte a forgalomszámlálási munkálatokat az utcákat érintő útkereszteződésekben.
A következő lépésként a szakcég az önkormányzat meghívására május 15-20. között bemutatja a lehetséges változtatások  modellezését. Erre a találkozásra az önkormányzat meghívásával, a javaslatokat megfogalmazó lakókat képviselő szakember részvételével kerül sor. Amennyiben a modellezés azt igazolja, hogy a javaslatok pozitív változást fognak hozni, az önkormányzat megteszi a szükséges lépéseket az utcák kétirányúsítására vonatkozóan. 
A lakosok egy részének javaslatai szerint kétirányúsítani kellene a Gábor Áron utcát, a Váradi József utca alsó és a Kossuth Lajos utca központ felőli szakaszát, valamint visszaállítani az elsőbbségadási kötelezettséget a Csíki utcának a Tem

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 758