Figyeljünk a környezetünkre kirándulás közben is

2018-05-19

 
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala tájékoztatni szeretné a lakókat arról, hogy mire érdemes odafigyelni egy természetben történő kirándulás alkalmával, hogy az ne csak biztonságos, hanem környezetkímélő is legyen. Az előírások betartásával nemcsak a természetet kíméljük, de az esetleges pénzbírságokat is elkerülhetjük.
A legfontosabb előírás, hogy tüzet csak erre alkalmas, már előre kialakított helyeken lehet gyújtani. Ott, ahol nincs kialakított tűzhely, a kirándulók hordozható grillsütőt használhatnak. 
A szemetet, beleértve a gyufát és a cigarettacsikket is, a kijelölt tárolókba kell eldobni, a helyi köztisztaságért felelős vállalat rendszeresen elszállítja a felgyűlt hulladékot. A grillezés befejeztével figyelmesen kell eloltani a tüzet. 
Tilos, ugyanakkor, a folyó- vagy állóvizekben autót, szőnyeget, ruházatot vagy bármilyen, a kirándulás alkalmával használt eszközt mosni, ugyanis ezek hozzájárulnak a víz szennyezéséhez. 
A természetben történő rongálások szabálysértésnek bizonyulnak, mint például a fák és bokrok ágainak letörése, kivágása, valamint a növényzet és a fű lekaszálása is.
A zajszennyezés elkerülésére is érdemes odafigyelniük a kirándulóknak, hiszen a hangos zenelejátszás is büntetendő kihágásnak minősül. 
A kirándulások alkalmával történő szabálysértőket a Környezetvédelmi Felügyelőség, illetve a Helyi Rendőrség 200 lejtől 3000 lejig terjedő pénzbírsággal sújthatja.

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 758