30. Népzene- és Néptánctalálkozó / Sepsiszentgyörgy, 2018. november 9-10.

2018-10-25

Az 5. Székelyföldi Legényesverseny a 30. Népzene- és Néptánctalálkozó programjában kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön.
 
A jubiláló rendezvény fő programsorának a Sepsi Aréna ad otthont november 10-én, ahol gazdag, minőségi kínálattal várnak minden korosztályt. A délelőtt folyamán bemutatkoznak a Kovászna megyei gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek, gyermekkoncertet tart a Kolompos együttes, továbbá lesznek kézműves foglalkozások és gyermekjátékok is.
 
A találkozó programjában ugyanakkor a könyvbemutatók és szakmai előadások is helyet kapnak, de lesz kézműves vásár, jótékonysági nagykoncert öreg zenészek megsegítésére, ki lehet próbálni a virtuális Hagyományok Házát, ünnepi gálaműsor keretében színpadra lépnek a meghívott hagyományőrzők, valamint a házigazda Háromszék Táncegyüttes is, majd a Magyar Állami Népi Együttes mutatja be a Megidézett Kárpátalja c. produkcióját.
 
A találkozó előestéjén, november 9-én a Magyar Állami Népi Együttes Tánckánon c. előadását lehet megtekinteni 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében.
 
Mindkét estén nagy táncházat szerveznek, ahol a magyarpalatkai, a szászcsávási, a Kedves, a Tokos, a Folker és a házigazda Heveder zenekarok gondoskodnak a jó hangulatról – péntek este a színház előcsarnokában, szombaton az Arénában.

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 1086