Újra Sepsiszentgyörgyön játssza AranyAsszonyok című nagysikerű előadását a Háromszék Táncegyüttes

2018-11-29

 
AranyAsszonyok decemberben
 
Újra Sepsiszentgyörgyön játssza AranyAsszonyok című nagysikerű előadását a Háromszék Táncegyüttes, a felújított produkció legutóbb júniusban volt műsoron. A Furik Rita által rendezett előadás december 6-án, csütörtök este 7 órától lesz látható a Háromszék Táncstúdióban.
 
Az AranyAsszonyok című rituális folklórelőadást december folyamán két ízben is láthatják a sepsiszentgyörgyi nézők, hiszen az együttes december 6-án és 27-én is játssza a Furik Rita által rendezett produkciót. Az este 7 órától kezdődő előadásokra személyesen a Központi Jegyirodában, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon lehet jegyeket váltani.
 
Ezen felül, az év utolsó havában egy nyugat-magyarországi turné keretében is látható lesz az AranyAsszonyok, december 8. és 10. közt három külföldi helyszínen, Komlón, Szarvason és Szegeden is fellép a Háromszék Táncegyüttes.
 
• • •
 
Az ősi magyar szellemiségben az AranyAsszonyok a női teremtő és gyógyító minőséget képviselték, a Szeretetet és az Élet továbbadását. Szellemi vezetőkként égi és földi tudást kapcsoltak egybe. Az istennői minőség földi helytartói ők, olyan asszonyok, akikben elevenen élnek az ősi gyökerek, akik tudják a Mindenség titkait.
 
A Böjttől böjtig és Az én mesém c. előadások rendezőjének újabb alkotása egyfajta szellemi folytatása a megkezdett útnak. Furik Rita a hagyomány szakrális erejével közelít témáihoz, ez esetben a Nőt és a Férfit kívánja visszaemelni méltó helyére, és a Napbaöltözött NagyBoldogasszony jelképével pedig a halhatatlan hitről vall. A folklórba ágyazott motívumok a tánc, az élő népzene és ének nyelvén egyért szólnak: feleleveníteni a hitet az iránt, hogy a Szeretet az egyetlen létező és élhető kommunikációs csatorna.
 
 
Koreográfusok és táncmesterek: Hortobágyi Gyöngyvér m.v., Horváth Zsófia m.v., Polgár Emília m.v., Melles Endre, Richtárcsik Mihály m.v., Végső Miklós m.v.
Zenekar: Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi László, Bajna György, Ádám Júlia (felvétel), Melkuhn Róbert m.v. (felvétel)
Ének: Erőss Judit, Vajda Katalin, Jánó Tibor (felvétel)
Zenei szerkesztő: Fazakas Levente
Díszlet, jelmez: Furik Rita m.v.
A díszlet- és jelmeztervező asszisztense: Kis Kriszta m.v., Polgár Emília m.v.
A rendező munkatársa, tánckari asszisztens: Tekeres Gizella, Melles Endre, Kovács Adél
Dramaturg: Prezsmer Boglárka m.v.
Rendező-koreográfus: Furik Rita m.v.
 
 
Tánckar: Ádám Júlia, Gere Csaba, Gidró Roland, Keresztes Gabriella, Kiss Adorján, Kocsis Lilla-Tünde, Lukács Réka, Lukács Tamás, Márton Csaba, Melles Endre, Pável Hunor-Mihály, Pilinger Mónika, Podholiczky Rebeka Ráhel, Portik Norbert, Székely Edina-Emőke, Szvinyuk Sándor, Törő Bence, Ürmösi-Incze Mária-Terézia, Vajda Katalin, Váradi Ágnes, Virág Imola.
 
 
A december 8-10. között megvalósuló magyarországi turnét a Bethlen Gábor Alap
és Csoóri Sándor Alap támogatja.
 

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 1111