VIII. Háromszéki Foci Kupa

2019-02-04

 
Három ország harminckét férfi csapata, valamint 8 női együttes vesz részt a Sepsi`08 Egyesület által szervezett VIII. Háromszék Kupán Sepsiszentgyörgyön.
2019. február 9-10. között kerül megrendezésre a VIII. Háromszék Kupa, Kovászna megye, Székelyföld, Erdély egyik legszínvonalasabb és legtöbb amatőr teremlabdarúgót megmozgató tornája. A tizenegyedik éves sepsiszentgyörgyi Sepsi`08 amatőr teremlabdarúgó csapat és baráti társaság, amely tavaly novembertől egyesületként is működik, valamint a Hashtag Studio szervezésében megvalósuló teremlabdarúgó tornán idén 3 ország harminckét férfi, valamint 8 női együttes vesz részt. A több mint 500 résztvevőt számláló rendezvényreidén Magyarország (Budapest, Hatvan), Felvidék (Szlovákia) és Románia, Erdély (Nagyvárad, Temesvár, Marosvásárhely, Székelykeresztúr, Madéfalva, Csíkszereda, Csíkszentsimon, Brassó, Sepsiszentgyörgy, Mikóújfalu, Csernáton, Zabola, Árkos) amatőr csapatai látogatnak el ismét Sepsiszentgyörgyre, hogy összemérjék erejüket a két napos tornán. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy labdarúgó tornánk évről évre egyre több érdeklődőt vonz és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy idén 48 óra alatt betelt minden hely.
A torna első ízben 2011-ben került megrendezésre a Sepsi`08 csapat szervezésében a kőröspataki sportteremben, ahol 12 együttes vett részt. A torna célját akkor fogalmazták meg a szervezők, mely a mai napig is jellemzi a rendezvényt. Kitalálói azt szerették volna elérni, hogy egy profi játékosoktól mentes minőségi labdarúgó tornát hozzanak létre bemutatva és megismertetve a nagy közönséggel a teremlabdarúgást és ezen belül a futsal szépségét. A torna második kiírása már Sepsiszentgyörgyön került megszervezésre, melyen 20 együttes vállalta a viadalt. A harmadik kiíráson 24-en, a negyediktől pedig már 32 férfi csapat küzdött a bajnoki címért. A IV. Háromszék Kupa alkalmával csatlakoztak a hölgyek is, így évről évre egyre több és egyre jobb csapatok csatlakoznak színvonalas női mérkőzésekkel ajándékozva meg a nagyérdemű közönséget. 2016-tól magyarországi együttesek is látogatják a tornát, 2017-től pedig már 3 ország együttesei küzdenek a bajnoki címért. 
Az idei VIII. kiírás az elmúlt évekhez hasonlóan a februári hideg napokra lett időzítve a megszokott sepsiszentgyörgyi helyszíneken. A 2 napos focikavalkád ezúttal is szombaton, február 9-én reggel 8 órakor kezdődik két helyszínen egy időben. Az első nap a csoportmérkőzések napja. Az A, C, E, G, valamint a lányok A csoportja a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportteremben mérik össze erejüket, míg a B, D, F, H, valamint a lányok B csoportja a Berde Áron közgazdasági és közigazgatási szakközépiskola tornatermében esnek egymásnak. A csoportkör szombaton este 23:00 órakor ér véget, a napot pedig egy fergeteges After Party zárja a MOHÓ Beer and Music Pub-ban ahol RAYMI biztosítja majd a jó hangulatot. A torna leglátványosabb része, a továbbjutott csapatok kieséses szakaszavasárnap, február 10-én 11:00 órától veszi kezdetét a Vadász utcai sportteremben valamint a Szabó Kati sportcsarnokban, ahol egy időben zajlanak majd a nyolcaddöntők. A legjobb 8 csapat már a Szabó Kati Sportcsarnokban fogja folytatni a döntőbe jutásért való küzdelmet 13:00 órától játszva a negyeddöntőket. 15:00 órától a női együttesek kisdöntőjét tekinthetik meg az érdeklődők, melyet a férfi együttesek elődöntői követnek majd. A torna legfontosabb, legizgalmasabb mérkőzései előtt Gálamérkőzésre invitáljuk a focikedvelőket, ahol idén a Sepsi OSK Akadémia kis tehetségei, a Kedves Levente irányításával pályára lépő U12-es gárda és a Roman Ilie vezette U13-as együttes fog megajándékozni egy elegáns mérkőzéssel. A gálamérkőzést követően a női döntő, majd a férfi kis- és nagy-döntő zárja a torna 2019-es kiírását. A díjátadó ünnepségre 18:45 órakor kerül sor.
2019. február 1-én, pénteken este 20:00 órától a MOHÓ beer and music pubban sor került a VIII. Háromszék Kupa sorsolására, ahol kiderült, hogy ki milyen csoportból vág neki az idei tornának.
A szervezők nagy szeretettel várnak minden, focikedvelőt, szurkolót, érdeklődőt mindhárom helyszínre, hisz a belépés a torna teljes ideje alatt DÍJTALAN.
A Háromszék Kupa szervezői idén a sport mellett első ízben egy jótékonysági akcióval is készülnek, melyből hagyományt szeretnének teremteni. Az idei torna alkalmával a Sepsi`08 Egyesület adományokat gyűjt Cârsteanu-Dombi Márta felépülésének támogatására. Hogy ez mit jelent? A 2 napos torna ideje alatt a belépés mindenki számára díjtalan, de a szervezők örömmel fogadnak bárminemű adománt, melyet a torna helyszínein kihelyezett urnákba lehet majd betenni. E mellett a Sepsi`08 Egyesület Facebook oldalán egy nyílt árverés keretén belül megvásárolható egy focilabda, mely a Sepsi OSK első ligás labdarúgócsapat minden jelenlegi játékosának aláírását tartalmazza. Az árverés 2019. február 10-én délben 12 órakor ér véget. A legnagyobb összeget felajánló személy a VIII. Háromszék Kupa gálamérkőzése előtt veheti át a labdát, a felajánlott összeg pedig a torna ideje alatt gyűlt adományokkal együtt Cârsteanu-Dombi Mártához fog eljutni bízván abban, hogy ezzel is segíthetjük a küzdelmét, hogy ismét talpraálhasson. 
A nyílt árverés linkje:
https://www.facebook.com/sepsi08/photos/a.248510258613289/1506288519502117/?type=3&theater
A VIII. Háromszék Kupa erkölcsi támogatója Kelemen Szilárd., a HÁRIT elnöke, Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának képviselője, továbbá a rendezvényt támogatja a SIC SPORT sportszaküzlet, a SUBPRINT ajándékbolt, a SPICOM, HÁRIT, SEPSISZENTGYÖRGY ÖNKORMÁNYZATA, a MOHÓ beer and music pub, a BERTIS, a Berde Áron Kereskedelmi és Közigazgatási Szakközépiskola valamint az AQUARIS Veritas.
A VIII. Háromszék Kupa partnerei a Sepsi OSK első ligás futball csapat és a Salvatore egyesület, akik a torna teljes ideje alatt felelnek az elsősegélyért.
 
A rendezvény eseménye:https://www.facebook.com/events/299729960682071/?active_tab=about
 
A rendezvény tavalyi kiírásáról készült videó és fényképek:
https://www.facebook.com/sepsi08/videos/1212959062168399/
https://www.facebook.com/pg/sepsi08/photos/?tab=album&album_id=1223797644417874
 
A rendezvényt szervező Sepsi`08 Egyesület Facebook oldala: www.facebook.com/pg/sepsi08

Szavazógép

Hol vagy hogy szoktál hallgatni minket?

autóban
otthon
munkahelyen
okostelefonon
számítógépen
máshol/másképp
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 1111