Ünnepi hangverseny március idusán

2020-03-07

Ünnepi hangversenyt szervezünk március 15-én, 19 órától  a Tamási Áron Színház nagytermében. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra való megemlékezés alkalmából a Csíki és a Georgius kamarazenekarok műsora örvendezteti meg a közönséget műsorával, amelynek élén Werner Gábor áll majd. 
Werner Gábor 1969-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait öt évesen kezdte. Csellón, zongorán és ütős hangszereken tanult. Vendégszerepelt Hollandiában, Olaszországban, Svájcban, Németországban és Erdélyben. 2002-ben részt vett Spanyolországban a Sant Feliu de Guíxols-i fesztiválon ahol többek között Bartók Béla Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című művét vezényelte. Werner Gábor jelenleg a MÁV Szimfonikus Zenekarnak a tagja, ahol csellón játszik, valamint a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar karmestere.
Az ünnepi hangversenyt előadó zenekar szólistáiként a magyarországi Benedekffy Katalin (szoprán), Turpinszky Gippert Béla (tenor) valamint Filip Levente brácsaművész lépnek fel. A magyar és az európai műzene operaáriáiból és zenekari műveiből összeállított műsorukat fogják előadni, ahol Niccolò Paganini, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Lehár Ferenc és Kálmán Imre műveit hallhatjuk majd. (Közlemény)

Szavazógép

Milyen sportesemény hiányzik legjobban az életedből?

a kosárladba meccsek
a focimeccsek
egyéni sportágak versenyei
minden, ahol élőben lehet szurkolni
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 65