A magyar kultúra napja alkalmából a Kónya Ádám Művelődési Ház kétnapos rendezvénysorozatot szervez Sepsiszentgyörgy több helyszínén
Január 21-én és 22-én az ünnepi programsorozat részeként két zenei előadásra is sor kerül. Az események sorát Szalonna és Bandája nyitja, majd a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar zárja a Tamási Áron Színház nagytermében. Ezek mellett erkély-versekkel, filmvetítéssel és kávéházi beszélgetésekkel is készülnek a szervezők. A Magyar Örökség díjjal kitüntetett Pál István Szalonna és bandája előadását január 21-én 20 órától hallgathatja meg a közönség a Tamási Áron Színház nagytermében. Az erkély-zene sorozat mintájára a magyar kultúra napja alkalmából egy verses kiadás készült, január 22-én 12 és 16 óra között négy iskola négy diákja, négy helyszínen négy szavalattal örvendezteti meg az utcán sétálókat. A Kulturális kávépercek című program keretében pedig szintén 22-én 17 és 19 óra között lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy egy kávé vagy tea mellett a város különböző vendéglátóhelyein kötetlen beszélgetésbe elegyedjenek a város kulturális életét megfűszerező művészekkel. A magyar kultúráról, a város kulturális életéről vagy bármilyen más témáról bárki elbeszélgethet: Gáspár Csaba zenésszel, Daczó Enikő képzőművésszel, Gothárd Veronika kortárstáncossal, Korodi Janka színésszel, Pálffy Tibor színésszel, Szonda Szabolcs irodalmárral, Szőcs Botond zenésszel illetve Tőkés Edit és Tőkés Csaba Zsolt néptáncosokkal. E jeles nap rendezvénysorozatát 20 órától a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar már hagyományos ünnepi koncertje zárja a Tamási Áron Színház nagytermében.
Háromszéken a hétvégén 27 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak
Háromszéken a hétvégén 27 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, 16-ot szombaton és 11-et vasárnap. A járvány kezdete óta eddig összesen 5369 személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét megyénkben, közülük 4785-öt gyógyultnak nyilvánítottak, az aktív fertőzöttek száma 419-ra nőtt. A Stratégiai Kommunikációs Csoport vasárnapi tájékoztatása szerint Kovászna megyében 1,24 ezrelék a 14 nap adatai alapján kiszámolt fertőzési mutató. 12 településen ez meghaladja a 3 ezreléket, 20-on 1,5 és 3 ezrelék közötti, 20 településen 1,5 ezrelék alatti, 73 településen nem mutattak ki koronavírus-fertőzést az utóbbi két hétben.
Kovászna megye tanácsa is megszavazta a Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a Sapientia Alapítvány és a megyei tanács közös nagy beruházásának, a megyeszékhelyen megvalósuló Multifunkcionális Kulturális Központ társulási szerződésének megkötését
Az erre vonatkozó határozatot legutóbbi ülésén fogadta el a megyei képviselőtestület. Mint ismeretes, az ország legmodernebb, legjobb akusztikájú hangversenyterme is helyet kap majd abban a kulturális és ifjúsági központban, amely a Bodok szálloda helyén fog felépülni. A tervek szerint ide költözik az Erdélyi Művészeti Központ, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Tamási Áron Színház, a Cimborák Bábszínház, az M Stúdió Mozgásszínház és egy ezután létrehozandó zenei intézmény is. A kulturális középület leghamarább 2024-re épülhet meg. Antal Árpád polgármester, Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke, valamint Kató Béla, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Sapientia Alapítvány képviselője tavaly február közepén közösen jelentették be, hogy művelődési központot alakítanak ki a belvárosban, az egykori Bodok Szálloda helyén, valamint a szomszédos területeken.
még kérek

Szavazógép

Milyen sportesemény hiányzik legjobban az életedből?

a kosárladba meccsek
a focimeccsek
egyéni sportágak versenyei
minden, ahol élőben lehet szurkolni
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 65  

Fotóalbum