Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kilenc éve támogatja a lakónegyedi zöldövezetek szépítését.

2021-01-25

 
Díszfacsemetéket, cserjéket, élő sövényt, padokat, kerítést, virágokat, fűmagot és termőföldet is igényelhetnek legtöbb 1500 lej értékben. 
 
Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 2012 tavaszán indította el a zöldövezet-szépítési programját, melynek lebonyolítója a Városi Kertészet. A program keretében a lakónegyedi zöldövezetek gondozását támogatják ösztönözve a lakókat a rendezett városkép kialakításához.
 
A programra pályázhatnak egyénileg, lakóközösségként és lakótársulókként egyaránt. Lépcsőházanként legfeljebb 1500 lejes keret áll rendelkezésre, melynek az igénylőnek mindössze 20 százalékát kell kifizetnie, a fennmaradó 80 százalékot az önkormányzat biztosítja. Tehát egy 1500 lejes pályázat esetén az önkormányzat költsége 1200 lej, az igénylőé pedig 300 lej lesz. 
 
Az igénylők az alábbi tételek közül választhatnak:
pad – 930 lej/db.
díszfacsemete – 25 lej/db.
cserje – 10 lej/db.
élő sövény – 30lej/méter
különböző virágok – 2 lej/szál
fűmag – 22 lej/kg
kerítés – 50 lej/méter
termőföld – 60 lej/ m³
A kérelmek legkésőbb április 30-ig nyújthatók be a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájába hétfőtől szerdáig 8-16 óra, csütörtökön 8-17 óra, pénteken pedig 8-15 óra között.
A Városgazdálkodási Igazgatóság ugyanakkor arra hívja fel a lakosok figyelmét, hogy a kérések leadását ne hagyják utolsó percre, mert a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetéskor kevesebb valószínűséggel élnek meg.
A kérelem jóváhagyását követően az önrész kifizethető készpénzzel az Olt utca 2. szám alatti Közpénzügyi Igazgatóságon, illetve banki átutalással a sepsiszentgyörgyi állami kincstárban a következő számlaszámra: RO02TREZ25621360250XXXXX.
Az igényelt javakat a jóváhagyási és kifizetési bizonylat felmutatásával a Városi Kertészetnél (Árkosi út 22. szám) lehet átvenni munkanapokon 9 – 11 óra között, azon a dátumon, amelyet a jóváhagyást igazoló dokumentumban jelöl meg az önkormányzat. Érdeklődni Karácsony József Attilánál lehet a 0267 314 173-as telefonszámon.

Szavazógép

Idén hol nyaralnál legszívesebben?

A tengerparton
A hegyekben
Valahol vidéken
Bárhol, csak külföldön
Otthon, csak épp pihenhessek
Egyelőre nincs ötletem
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 60