Januártól csak Sepsi Carddal vehetők igénybe a kedvezményes belépők
Januártól csak Sepsi Carddal vehetők igénybe a kedvezményes belépők, hívja fel a figyelmet a városháza. A Sepsi Card lehetőséget biztosít kedvezményes belépő vásárlására a városi strandra, az uszodába, a Sugás Spa-ba és a sóbarlangba, a központi jégpályára és a sugásfürdői sípályákra. A sepsiszentgyörgyi lakosok az idei év végéig a személyi igazolványuk vagy érvényes diákigazolvány felmutatásával is részesülhetnek a kedvezményekben, ezek 2022. január 1-től csakis a Sepsi Card kártyával rendelkező lakosoknak lesznek elérhetőek. Mindazoknak, akik igényelni szeretnék a kedvezménykártyát, ideiglenes vagy állandó lakcímmel kell rendelkezniük, az igénylőlapot, amely tartalmaz egy saját felelősségű nyilatkozatot is, miszerint nincs tartozásuk a helyi költségvetés felé a secretariat@rekreativ.club címre szükséges elküldeniük. Továbbá mellékelni kell a személyi igazolvány vagy az érvényes diákigazolvány másolatát és a kérelmező fényképét. A Sepsi Card-ot más településekről származó, de Sepsiszentgyörgyön tanuló diákok is igénybe vehetik.
Belakták a gyerekek a Kézdivásárhelyen és Bodzafordulón épített új, családi típusú otthonokat
Belakták a gyerekek a Kézdivásárhelyen és Bodzafordulón épített új, családi típusú otthonokat, és ezzel lezárult az oltszemi elhelyezési központ átszervezése, közölte a megyeháza. „Három új, családi típusú lakásotthont építettünk azoknak a gondozásunkban levő gyerekeknek, akik eddig az oltszemi központban laktak. Több éves folyamat zárult le: idén ősszel teljes mértékben átköltöztek a gyerekek a három új otthonba, amelyek egyenként 12 fős létesítmények, összesen 22 munkahelyet is biztosítva” – mondta el Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Vass Mária a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője emlékeztetett, hogy több közös projektjük volt a SERA Alapítvánnyal, most is rajtuk keresztül pályázták meg az otthonok felépítését. A beruházások értéke eléri a 750 ezer eurót, ebből 175 ezer eurót Kovászna Megye Tanácsa biztosított. “Négy évvel ezelőtt kezdtünk neki az átszervezési folyamatnak, akkor még 57 kiskorú lakott Oltszemen, utolsó évben már csak 29-en voltak. Mindeközben volt, akit sikerült a családba visszahelyezni, mások betöltötték a 18. életévüket és utógondozásba kerültek, megint mások az iskolát figyelembe véve kerültek más otthonba. Most ősszel pedig az utolsó gyerek is kiköltözött Oltszemről és elkezdte működését a két kézdivásárhelyi és a bodzafordulói új lakásotthon” – ismertette Vass Mária. Hozzátette: elkezdték Kézdivásárhelyen ugyancsak nagy létszámmal működő Borosnyay Kamilla Elhelyezési Központ átszervezését is, az ott élő gondozottak számára a céhes városban két családi típusú otthont építenek, míg a harmadik ilyen létesítmény Gelencén épül fel.
A Kovászna Megyei Tanács alkalmazottjai is csatlakoztak a környezetvédelmi minisztérium Zöld Péntek kezdeményezéséhez
A Kovászna Megyei Tanács alkalmazottjai is csatlakoztak a környezetvédelmi minisztérium Zöld Péntek kezdeményezéséhez, ennek eredményeképpen az elmúlt 36 hét alatt több mint ötvenen összesen 1220 km-t tettek meg gyalogosan és biciklivel. Hétfőn Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter jelenlétében zárták a zöld gondolkodást ösztönző programot, tájékoztat a megyeháza. „Kiemelten fontosnak tartjuk a környezettudatosságot, ennek népszerűsítését. (…) Zöld Háromszék programunkon keresztül minden olyan kezdeményezéshez szívesen csatlakozunk, ami a zöld gondolkodást ösztönzi. Ilyen program volt a Zöld Péntek is, amely köré lelkes csapat alakult a megyei önkormányzatnál” – emelte ki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. „Harminchat pénteken keresztül igyekeztünk helytállni, biciklivel, gyalog, busszal jöttünk munkahelyünkre, az így érkezőket vitaminbomba várta, ezzel is ösztönözni próbáltuk a Zöld Pénteken való részvételt. Havonta díjaztuk a legaktívabb kollegát”, számolt be Giliga Márta, programfelelős is. A Zöld Péntek egy olyan kezdeményezés volt, amit nem akartunk rákényszeríteni az intézményekben dolgozókra, viszont szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy lehet másként is, fogalmazott Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. A környezetvédelmi minisztérium március 12-én indította el a Zöld Péntek programot. A kampány a társadalom környezettudatosságát erősítené, egyik hosszú távú célkitűzése rávenni a rendszerint autóval közlekedőket, hogy péntekenként közlekedjenek biciklivel, elektromos rollerrel, gyalog vagy tömegközlekedési eszközzel.
még kérek

Szavazógép

Mit vársz az előttünk álló téltől?

Alacsony (villany-) gázszámlát
Ne legyünk betegek
Sok havat, sok kikapcsolodási lehetőséget
Legyen rövidebb, mint az előző tél
Nem foglalkoztat a téma
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 57  

Fotóalbum