Operettgála a Budapesti Operettszínház művészeivel az összetartozás jegyében

2022-02-24

A magyar Országgyűlés határozata „a történelmi Magyarország területét szétdaraboló és a magyar nemzet harmadát idegen államok fennhatósága alá szorító, 1920. június 4-én aláírt békediktátum 100. évfordulójára emlékezve a 2020-as évet a Nemzeti összetartozás évévé nyilvánította”. A magyar nemzet egésze messze túlnyúlik az országhatárokon, közösségének egyben tartása valamennyiünk feladataés öröksége. A kulturális örökségvédelem aranytartaléka a határon túli magyarság, eszköze a nemzeti kulturális intézményrendszer.
 
2020-ban, a trianoni békediktátum aláírásának centenáriumi évében Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója indította útjára az Összetartozunk című programsorozatot, amely során az operett, mint a legnépszerűbb hungarikum hivatott kulturális hidat képezni az anyaország és elcsatolt területei között.
 
„Ezzel az adósságtörlesztéssel tartozunk mind saját magunk, mind elcsatolt nemzettársaink felé. A nemes feladat szolgálatába pedig a szavakon túl a tetteket állítjuk, kulturális missziónkat és a zene univerzális, egyetemes nyelvét” – fogalmazott Kiss-B. Atilla.    
 
A 2020-ra tervezett, határon túli programsorozatsajnos a világjárvány kitörése miatt eddig nem valósulhatott meg, azonban 2022 márciusában végre útjára indul. A turné első két állomása 2022. március28-án az erdélyi Marosvásárhely és március 30-án Sepsiszentgyörgy.  
 
Az Összetartozunk operettgálának március 28-án 19 órától a marosvásárhelyi sportcsarnok, március 30-án 19 órai kezdettel a sepsiszentgyörgyi Sepsi Aréna ad otthont. Az est folyamán a magyar operettirodalom legnépszerűbb szerzőinek, mint pl. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Kacsóh Pongráczörökzöldjei (Te rongyos élet, Odette belépője, Szép vagy Erdély ország, Szép város Kolozsvár, Szív duett, Vágyom egy nő után, Bordal, Mi kell a férfiaknak?, Szép a huszár, Hej, cigány, stb. ) csendülnek fel a Budapesti Operettszínház szólistái: Fischl Mónika, Kiss Diána, Dancs Annamari, Oszvald Marika, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Peller Károly és Laki Péter előadásában. Közreműködik a Budapesti Operettszínház énekkara, balettkara, valamint zenekara. Vezényel: Pfeiffer Gyula, a gála rendezője: Bori Tamás. 
 
Jegyek március elejétől válthatóak a www.eventim.ro honlapon 30 illetve 60 lejes áron.

Szavazógép

Milyen témákkal foglalkozzunk többet?

közéleti
politikai
gazdasági
sport
kulturális
ismert emberek
bármi, csak legyen helyi
egyszerű emberek történetei/sikerei
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 185