1. Sepsi Jazz & Blues Fesztivál

2022-06-21

A Sepsi Jazz & Blues Egyesület Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával és a Kónya Ádám Művelődési Házzal partnerségben június 24-25-én megszervezi az 1. Sepsi Jazz & Blues Fesztivált, a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékparkban. A rendezvény hagyományteremtő szándékkal jön létre, célkitűzése a jazz és blues zenei műfajok népszerűsítése élő zene által, romániai és nemzetközi előadók közreműködésével. 
A szakmai elismertségen túl az előadóművészek kiválasztásának és meghívásának az is fontos szempontja volt, hogy kevésbé legyenek jártasak, ismertek a térségben, így a műsorkínálat az újdonság élményét, újabb értékes előadók felfedezését jelentheti a közönségnek.
Így esett a választás a romániai jazz palettán új színt képviselő, egészen fiatal zenészekből álló Andrei Petrache Triora és a magyarországi jazz szférából érkező két neves formációra: a már több éve egymást kiegészítő-inspiráló, a jazz határait is feszegető Kovács Linda (ének) és Bögöthy Ádám (nagybőgő) duóra, valamint a jazz hegedülést magas szinten művelő Antal Tiborra és zenekarára. 
A jazz és blues műfajok helyi képviselői kezdik a koncertsorozatokat: pénteken a Hammond orgonán is játszó csíkszeredai Szabó Zsolt és kvartettje, szombaton pedig a több mint 20 éve működő sepsiszentgyörgyi Free Connection formáció, akik mindig igazán jó koncerthangulatot teremtenek.
Az esti sztárfellépők a blues műfaj képviselői. Pénteken este a magyarországi Little G. Weevil, az International Blues Challenge verseny díjazottja és az USA Blues Music Award jelöltje lép fel, aki világszínvonalú zenekarával egy igazi rythm & blues show-t ígér. A szombat estét és egyben a fesztivált is záró formáció tagjai Németországból és Magyarországról érkeznek. Ez a zenekar a Lars Kutschke gitáros által vezetett Band, melynek énekesnője Dorrey Lin Lyles, és amely a gospel, soul, jazz és blues műfajok tökéletes keverékével kínál mámorító zenei élményt az érdeklődőknek.
A jó zene mellett a sepsiszentgyörgyi Borbrigád által kínált borok, a Homoródalmási Kézműves Sajtok termékei és a Vendelin Vendéglő gazdag ízvilágú ételei is várják a közönséget.
A fesztiválra a napi jegyek egységesen 40 lejbe kerülnek, melyeket a helyszínen, illetve elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet megvásárolni. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik a helyszínen.
Várunk mindenkit, akik különleges zenei élményre és étel, ital különlegességekre vágynak!
További információk a www.sepsijazzblues.ro honlapon találhatóak.

Szavazógép

Milyen témákkal foglalkozzunk többet?

közéleti
politikai
gazdasági
sport
kulturális
ismert emberek
bármi, csak legyen helyi
egyszerű emberek történetei/sikerei
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 185