Több mint 5,6 millió lejjel bővült Kovászna Megye Tanácsának költségvetése december első hetében
A megyei önkormányzat csütörtökön tartott soros ülésén a testület többek között a beérkező pénzösszegek elosztásáról döntött.
„Sikeresen kezdtük a decemberi hónapot, ugyanis jelentős összegeket sikerült begyűjtenünk a megye költségvetésébe a magánszektorból és a közszférából egyaránt. Előbbi kategóriába tartoznak a bányakitermeléssel foglalkozó cégek, amelyek az előirányzott összegen túl 694 ezer lejjel fizettek többet. A kormány tartalékalapjából több mint 3,6 millió lejt kapott a megyei önkormányzat: 1 millió 35 ezer lejt a Hídvégi Idősek Otthona működési költségeire, 651 ezer lejt az egyházak nem klerikális alkalmazottainak a fizetésére, 2 millió lejt pedig működési és beruházási költségek fedezésére. A Kovászna Megyei Egészségbiztosító Pénztártól pedig 1 millió 245 ezer lej érkezett be, melyet a megyei kórház egészségügyi szolgáltatásaink a finanszírozására fordítunk” – részletezte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
 
A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban fekvő betegek a hét minden napján látogathatók 13 és 18 óra között
Az egészségügyi intézmény közleménye szerint a látogatásra szánt maximális idő 30 perc, kivéve az intenzív osztályon ápolt és az izolált betegek esetében, ahol ez az időtartam legfeljebb 15 perc. A kórterembe való belépéskor a hozzátartozóknak védőmaszkot és egyszerhasználatos köpenyt kell viselniük, fertőtleníteniük kell a kezüket, ezeket az eszközöket a kórház biztosítja. A szakemberek szerint a krónikus betegségben szenvedőknek ajánlott kerülni a betegek látogatását.
Bűnügyi feljelentést tett a legfőbb ügyészségen a „Doar Dinamo București” portál ellen Kulcsár-Terza József
A parlamenti képviselő ezt sajtótájékoztatóján jelentette be. A politikus elmondta, hogy a december 4-i Sepsi OSK-Bukaresti Dinamo mérkőzés után a „Doar Dinamo București” portálon a meccskrónikában a következőket irták: „A Bukaresti Dinamo veszitett a magyarországi cigány etnikum ellen, eredmény 2-1...”. „A hatóságok pedig egy lépést sem tettek. Romániában a törvény bünteti a cigányozást és én nem tehettem mást, mint bűnügyi feljelentést nyújtottam be a legfőbb ügyészségen, de panaszt tettem az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál is. Ezt nem lehet tűrni és nagyon kíváncsi vagyok, hogy kit zárnak börtönbe”, emelte ki Kulcsár-Terza József. A képviselő emlékeztett, hogy a 2021-ben elfogadott törvény értelmében három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtják a romaellenes megnyilvánulásokat és a romaellenes jelképek nyilvános terjesztését, illetve háromtól tíz évig terjedő börtönnel a romaellenes szervezetek létrehozását vagy azok pénzelését.
 
még kérek

Szavazógép

Milyen témákkal foglalkozzunk többet?

közéleti
politikai
gazdasági
sport
kulturális
ismert emberek
bármi, csak legyen helyi
egyszerű emberek történetei/sikerei
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 169  

Fotóalbum