A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség idén közel félszáz esetben járt el szabálytalan parkolás miatt
Egy közleményben kiemelik, hogy a helyi rendőrség kiemelt figyelmet fordít a városban a taxiknak fenntartott helyek, illetve a buszmegállók környékén történő illegális parkolásra. Hadnagy István igazgató kiemelte, a taxisok fizetnek azért, hogy számukra külön kialakított hely legyen, a buszok esetében pedig még fontosabb, hogy az utasok biztonságát szolgáljak az öböl formára kialakított megállók. „A város több pontján is elharapódzott a jelenség, hogy autósok ott állnak meg, ám ez hosszútávon nyilván problémákat szül. Az év elejétől fogva munkatársaink fokozottan ellenőrizték a buszmegállókat, taxiállomásokat”, húzta alá Hadnagy István. A helyi rendőrség összesen 49 esetben járt el az idén, ebből 27 figyelmeztetés volt, 22 pedig pénzbírság. A figyelmeztetés mellé, akárcsak a pénzbírság mellé is, két büntetőpont jár. Az idén kiállított pénzbírságok összege meghaladja a 7000 lejt, egy parkolási vétség pedig 330 lejes büntetést von maga után.
Újabb hadgyakorlatot tartanak Háromszéken
Ezúttal mától (hétfőtől) péntekig a román hadsereg szárazföldi erői gyakorlatoznak Sepsiszentgyörgy szomszédságában. A gyakorlat ideje alatt lőni is fognak, csupán vaktölténnyel, ám számítani lehet az ezzel járó zajra, közölte Ciprian-Nicolae Hopulele őrnagy, a megyeszékhelyi Cireșoaia hegyivadász zászlóalj tisztje. Február 19–23. között katonai járművek haladnak át Háromszéken, Brassó, Hargita, Maros, Argeș és Beszterce-Naszód megye területén.
Átvette igazgatói kinevezését Papp Adolf
„Közösséget építeni jöttem, nem igazgatni és vezetni. Nyilván ez utóbbi is hozzátartozik a feladatkörömhöz, de próbálok jó ember maradni. Munkám során mindenképpen előtérbe helyezem az emberséget”, ígéri Papp Adolf, a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság új vezetője, aki sikeres versenyvizsga után, pénteken vette át igazgatói kinevezését. „Nagyon bonyolult és összetett rendszer vezetését veszi át, amelynek középpontjában nehéz helyzetbe kerülő emberek, rászoruló családok, árva gyerekek állnak. Papp Adolf nemcsak nagy érzékenységgel fordul az elesettek felé, hanem szakmai múltja is biztosítéka is annak, hogy megfelelő szakembert találtunk” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke is. Kovászna megyében a szociális és gyermekvédelmi rendszer kiépítése több mint 25 éve kezdődött. Az intézmény első igazgatója Herbszt István volt, aki 5 éven át irányította az akkor még gyermekjogvédelmi igazgatóságot, majd Vass Mária nyugdíjazásáig, 20 éven át vezette az egyre bővülő megyei szociális rendszert.
 
még kérek

Szavazógép

Milyen témákkal foglalkozzunk többet?

közéleti
politikai
gazdasági
sport
kulturális
ismert emberek
bármi, csak legyen helyi
egyszerű emberek történetei/sikerei
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 185  

Fotóalbum