A sepsiszentgyörgyi önkormányzat saját vállalata, a Sepsi Útépítő végzi el a Táncsics Mihály utca korszerűsítését
A sepsiszentgyörgyi önkormányzat saját vállalata, a Sepsi Útépítő végzi el a Táncsics Mihály utca korszerűsítését – tájékoztatott sajtótájékoztatóján Antal Árpád plgármester. A városvezető emlékeztetett, hogy 2020-ban az önkormányzat pályázatot hirdetett a Táncsics Mihály utca felújítására, 2021 áprilisában aláírták a kivitelezési szerződést és kiadták a munkakezdési parancsot, de a kivitelező nem jelent meg a helyszínen. Az önkormányzat 2021. július 1-jén ezért felbontotta a szerződést, ráadásul már született egy jogerős bírósági ítélet, miszerint a kivitelezőnek 56 ezer lej kártérítést kell fizetnie a hivatalnak. Az önkormányzat újabb pályázatot hirdetett, és 2021. november 15-én még egy kivitelezési szerződést kötött egy másik vállalkozóval, aki szintén nem jelent meg a helyszínen, ezért idén májusban ezzel a vállalkozóval is kénytelen volt szerződést bontani. Tekintettel arra, hogy az utca nagyon rossz állapotban volt, az önkormányzat úgy döntött, hogy saját cégével végezteti el az utca korszerűsítésének munkálatait. „Bár a Sepsi Út-Építő céget nem ezzel a céllal hoztuk létre, ám azért, hogy ne veszítsünk újabb fél évet egy harmadik pályázat kiírásával, most mégis úgy döntöttünk, hogy a saját cégünkkel ugrunk neki a beruházásnak. Ez a munkálat zajlik most”, húzta alá Antal Árpád.
Kovászna Megye Tanácsa Sepsi Track néven kezdeményezte az első nagyszabású, különálló bicikliutat Háromszéken
Kovászna Megye Tanácsa Sepsi Track néven kezdeményezte az első nagyszabású, különálló bicikliutat Háromszéken, amely Sepsibükszádot fogja összekötni Réttyel, áthaladva Mikóújfalun, Málnáson, Málnásfürdőn, Bodokon, Gidófalván és Sepsiszentgyörgyön. A csütörtöki tanácsülésen jóváhagyták a beruházás tervezésének tárgykörét. „Olyan különálló, 46,2 km hosszú bicikliutat tervezünk, amely biztonságos terepet kínál kicsiknek és nagyoknak. Az elmúlt időszakban jómagam is bejártam ezeket a nyomvonalakat, a bicikliút olyan tájakat mutat meg a kerékpárosoknak, amelyeket eddig az autóból közlekedve nem igen láthattunk. Hosszú út áll még előttünk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy egy jóminőségű, összefüggő kerékpárutat adhassunk át a háromszékieknek" – részletezte Jakab István Barna alelnök, kiemelve, hogy ez az első lépése a folyamatnak. A tervezés, megvalósítási tanulmány saját költségvetésből finanszírozzák, majd a kivitelezéshez pályázati forrást keresnek.
A sepsiszentgyörgyi önkormányzat nem kérte a tanintézményektől, hogy a fűtésén spóroljanak, jelentette ki Antal Árpád polgármester
A városvezető sajtótájékoztatóján pontosította mindezt miután, saját elmondása szerint, folyamatosan olyan információk jutnak el hozzá, hogy egyes szülők attól tartanak, hogy a spórolás miatt online oktatást fognak elrendelni. "Az önkormányzat határozott és hivatalos álláspontja az, hogy nem kértük egy tanintézménytől sem, hogy spóroljon a fűtéssel. A tantermekben nem lehet hideg! A fűtési számla kifizetése ezután is az önkormányzatot terheli" hangsúlyozta Antal Árpád. Ha országos szinten gond lesz a gázellátással, akkor az oktatásra vonatkozó intézkedéseket nem az önkormányzat, hanem a kormány hozza meg, és ezek országos szinten lépnek majd érvénybe, szögezte le a városvezető.
még kérek

Szavazógép

Milyen témákkal foglalkozzunk többet?

közéleti
politikai
gazdasági
sport
kulturális
ismert emberek
bármi, csak legyen helyi
egyszerű emberek történetei/sikerei
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 65  

Fotóalbum