Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere nyílt levelet írt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének, amelyben kéri, hogy a farkasok mellett vizsgálják felül a medvék védett státuszát is
Antal Árpád aláhúzta, ezen a vidéken örömmel üdvözlik azt a kezdeményezést, hogy felülvizsgálják az Európai Unióban a szürkefarkas szigorúan védett státuszát, ahogyan azt nemrég bejelentették. “Egy olyan város polgármestereként, ahol sajnos egyre gyakrabban fordul elő az, hogy a medvék a város utcáin sétálnak, én kimondottan üdvözlöm az Európai Unió azon szándékát, hogy végre foglalkozzon ezzel a kérdéssel. Az én régiómban bizonyos állatok, köztük a medve túlszaporodása számos veszélyhelyzethez vezetett: nemcsak a gazdák szenvedtek jelentős károkat, hanem a városom lakosságának biztonságát is fenyegetik a településre bejáró medvék”, emelte ki a városvezető. Éppen ezért arra kéri mind az Európai Bizottságot, mind az elnökasszonyt, hogy a farkasokkal kapcsolatos újraértékelő terveket terjesszék ki a medvékre is, tekintettel arra, hogy ez a helyzet Romániában riasztó méreteket öltött, és annak az igénye, hogy a Bizottság ezzel foglalkozzon, napról napra nő. Mint ismeretes, legutóbb szerdán figyelmeztették a lakosságot több RO-Alert üzenetben is medve jelenlétére. Több órás keresés után sikerült megtalálni és végleg elaltatni a medvét.
 
Már több mint 600 jelölés érkezett a Best of Sepsi – Sepsiszentgyörgy legjobbjai felhívásra
Már több mint 600 jelölés érkezett a Best of Sepsi – Sepsiszentgyörgy legjobbjai felhívásra, közölte Antal Árpád polgármester közösségi oldalán. “Mindig is tudtam, hogy közösségünkben rengeteg jószívű, kedves, segítőkész, jóindulatú ember él aki másokat is inspirál, és a mostani jelölések megerősítik bennem azt a hitet, hogy tőlük válik igazán erőssé közösségünk, érdemes ezért figyelmünkkel kiemelni, megajándékozni őket”, emelte ki Antal Árpád. Október 5-ig kilenc kategóriában lehet jelölni személyeket. Mint ismeretes a megyeszékhely önkormányzat el indította a Best of Sepsi programot és honlapot, ahol közösségi jelölés és közönségszavazás útján díjazza Sepsiszentgyörgy legjobbjait a Legek gáláján november 11-én a Tamási Áron Színházban. A titkos nevezés után egy előválogatás során kiválasztják az öt legtöbb jelölést kapó személyt minden kategóriában, közülük pedig közönségszavazás útján kerül ki majd a nyertes. A szavazás a honlapon október 12-től november másodikáig tart.
 
Megrongálták a nemrég kihelyezett sugásfürdői forrásokat jelölő táblák egyikét, közölte a városháza
Az ismeretlen tettesek ellen, közterületen való rongálásért tettek feljelentést a rendőrségen. A felújított forráshoz új kőtáblát helyeznek ki. “A borvízforrások népi megnevezését és az ásványvizek kémiai összetételét tartalmazó táblákat ismertető és értékmegőrző céllal helyeztük ki a városban és Sugásfürdőn idén májusban. Kérjük a lakókat, ha bárki szemtanúja volt a vandalizmusnak, segítsen azonosítani az elkövetőket és ha bárhol további rongálásokat észlelnek, jelezzék a Helyi Rendőrségen”, áll a városháza felhívásában.
 
még kérek

Szavazógép

Milyen témákkal foglalkozzunk többet?

közéleti
politikai
gazdasági
sport
kulturális
ismert emberek
bármi, csak legyen helyi
egyszerű emberek történetei/sikerei
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 155  

Fotóalbum