Könyvbemutató

2023-04-17

A Székely Nemzeti Múzeumnak a Lábasházban lévő ideiglenes kiállítóterében április 21-én, pénteken 17órától a László Ferenc: Táj és tudomány. Válogatott írások a Székelyföld régészete és a művelődéstörténet köréből című kötet bemutatására kerül sor. 
 
A kötet második, bővített kiadása is László Ferenc unokája, László Attila régészprofesszor gondozásában és előszavával, a kolozsvári Mega Kiadónál jelent meg,2022-ben. 
 
A könyv megőrizte az első kiadás szerkezetét. Az első rész a Székely Nemzeti Múzeumnak nemzetközi hírt szerző tudós igazgatóőr, László Ferenc (1873–1925) életét és munkásságát mutatja be, ez a fejezet lényegesen kibővült, mert felhasználták azokat az adatokat is, amelyeket még ifj. László Ferenc gyűjtött össze és rendszerezett, de annak idején nem kerültek be az első kiadásba.
 
A második rész, a László Ferenc válogatott írásait tartalmazó rész is jelentősen bővült.  A kronológiai sorrendben egymást követő írások is érzékeltetik, hogy László Ferenc munkásságában milyen súlypont-eltolódások figyelhetők meg, életének egy-egyszakaszában mi állt érdeklődésének, tudományos és publicisztikai tevékenységének középpontjában.
 
Házigazda: Vargha Mihály, múzeumigazgató
Meghívott kedves vendégünk László Attila tanár úr, akivel Sztáncsuj Sándor-József, a Székely Nemzeti Múzeum régésze, a kötet szerkesztője beszélget.
 
A kötet a helyszínen megvásárolható, ára 60 lej!

Szavazógép

Milyen témákkal foglalkozzunk többet?

közéleti
politikai
gazdasági
sport
kulturális
ismert emberek
bármi, csak legyen helyi
egyszerű emberek történetei/sikerei
szavazokEredmények
Szavazatok száma: 185